İlk günden itibaren bölgedeki afetten etkilenen insanlara ruh sağlığı ve psikososyal destek hizmeti sunan derneğimiz, Hatay’daki Hilal Kent 3. Etap Konteyner Kent’teki çalışmalarını sürdürüyor.
Çocuklarla yapılan bireysel terapilerde, onların yaşadıkları travmaların etkileri ile başa çıkabilmeleri için duygularını ifade etmelerine yardımcı olunuyor. Grup terapilerinde ise sosyal dayanışma ve sağlıklı iletişim becerilerinin gelişimi destekleniyor. Bu çalışmaların amaçları arasında çocukların kendilerini güvende hissetmeleri ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde destek almaları yer alıyor.
Yetişkinlerle gerçekleştirilen birebir terapiler, psikoeğitim oturumları ve grup terapileri ile travma sonrası stres bozukluğu, depresyon ve anksiyete gibi ruhsal sorunlar yaşayan bireylere kapsamlı bir destek sağlanıyor. Bu kapsamda, bireylerin yaşadıkları travmatik deneyimlerin yarattığı etkileri azaltarak ruhsal iyilik hallerini yeniden kazanmalarına yardımcı olmak hedefleniyor.
Projede görev alan psikologlardan biri, çalışmanın onun için hem kişisel hem de profesyonel anlamda büyük bir değer taşıdığını belirterek, “Ülkemizde yaşanan zorlu olayların ardından burada görev almak, topluma fayda sağlama ve insanların yaşamlarına olumlu dokunuşlarda bulunma imkanı sundu. Bir psikolog olarak, insanların iyileşme süreçlerinde yer almak ve onların hayata yeniden güçlü bir şekilde dönmelerine destek olmak, benim için hem büyük bir sorumluluk hem de onur verici bir deneyim.” cümleleriyle hislerini ifade etti.
AID Uluslararası Doktorlar Derneği olarak, yaşanan afetin ardından bireylerin ruhsal ve sosyal iyilik hallerini güçlendirmek için yürüttüğümüz çalışmalarımızı aynı azimle sürdürüyoruz.