كل تبرّع تقوم به يعني أملاً جديداً.

كل تبرّع تقوم به يعني أملاً جديداً.

مشروع غصن الزيتون

الأمل أقوى من الدبابات ...

الأمل أقوى من الدبابات ...

مشروع غصن الزيتون هو مشروع تم تنفيذه واستكماله بالتعاون مع منتدى المعونة وجمعية أطباء المعونة الدولية ومؤسسة الأيتام من أجل التخفيف من آثار الأحداث الصادمة التي يمر بها الأطفال والنساء السوريون الذين اضطروا للهجرة إلى اسطنبول بسبب السوريين. حرب.

من خلال مشروع غصن الزيتون،هدفنا إلى تطوير برامج “التدخل” للأطفال والنساء ضحايا الحرب، للحد من عوامل الخطر في حياتهم وزيادة عوامل دعمهم.

الغرض الأساسي من برامج الدعم النفسي والاجتماعي هو أن يتلقَى الأطفال والنساء المساعدة بشكل فردي أو جماعي ، واستعادة الإحساس المفقود بالثقة الأساسية ، لمنع الآثار المدمرة التي قد تنشأ عن ردود فعل الإجهاد اللاحق للصدمة ، ولضمان ذلك يستعيد الأشخاص مستويات وظائفهم قبل التجربة الصادمة.

Umut tanklardan güçlüdür…

AID Uluslararası Doktorlar Derneği

Zeytin Dalı Projesi

(Tamamlandı)

Zeytin Dalı Projesi Suriye savaşı nedeniyle İstanbul’a göç etmek zorunda kalmış Suriyeli çocuklar ve kadınların yaşadıkları travmatik olayların tesirini hafifletmek amacıyla Muntada AID, AID Uluslararası Doktorlar Derneği ve Yetim Vakfı işbirliği ile yürütülüp tamamlanmış olan projedir.

Zeytin Dalı Projesi ile savaş mağduru çocuk ve kadınlar için “müdahale” programları geliştirerek, bu kişilerin yaşamlarındaki risk faktörlerini azaltmayı ve destek faktörlerini artırmayı hedefledik. Çocuk ve kadınların bireysel olarak ya da gruplar halinde yardım gördükleri bu psikososyal destek programlarının öncelikli amacı, kaybedilen temel güven duygusunun yeniden kazanılması, travma sonrası stres tepkilerinden kaynaklanabilecek bozucu etkilerin önüne geçilmesi, kişilerin travmatik yaşantıdan önceki işlevsellik düzeylerine yeniden ulaşmalarının sağlanmasıdır. Ayrıca, ebeveyn ve öğretmenlerin travma mağduru çocuklara nasıl yaklaşacakları konusunda eğitilmeleri de projenin öncelikli hedefleri arasındadır.

المشروع يتضمن نطاق الأطفال والنساء السوريات:

المشروع يتضمن نطاق الأطفال والنساء السوريات:

بالإضافة إلى ذلك ، فإن تدريب أولياء الأمور والمعلمين على كيفية التعامل مع الأطفال المصابين بصدمات نفسية هو من بين الأهداف الأساسية للمشروع.

تسير الجراحة ل 15 دقيقة

تسير الجراحة ل 15 دقيقة

خدمة العلاج النفسي للأطفال والنساء:

خدمة العلاج النفسي للأطفال والنساء:

ورش عمل فنون ومهارات للسيدات:

ورش عمل فنون ومهارات للسيدات:

Çocuklarda gözlemlenen belirtiler sonucu yaşadıkları Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) tedavisi için EMDR tekniği bireysel ve grup terapisi şeklinde uygulanıyor. Bunun yanı sıra çocuklarla güvene dayalı güçlü bir ilişki geliştirmek amacıyla interaktif ve yönlendirilmiş bir oyun terapisi olan Theraplay Oyun Terapisi benzer şekilde bireysel ve grup terapisi şeklinde uygulanıyor.
Kadınlara Yönelik Sanat & Beceri Atölyeleri:
Zeytin Dalı Psikososyal Destek Projesi kapsamında Sığınmacı Suriyeli kadınlar için farklı sanat dallarında atölyeler ve Türkçe dersleri düzenleniyor. Atölyeler Suriyeli kadınların hem psikopatolojilerine yönelik tedavinin bir parçası olarak işlev görüyor, hem de atölyeler sırasında kurulan yeni ilişkiler sayesinde sosyal hayatlarını iyileştirmeye katkıda bulunuyor.

ورش عمل الفنون والمهارات والألعاب للأطفال:

ورش عمل الفنون والمهارات والألعاب للأطفال:

دعم الخدمة الاجتماعية:

دعم الخدمة الاجتماعية:

الأنشطة الثقافية والفنية والترفيهية:

الأنشطة الثقافية والفنية والترفيهية:

Çocuklar İçin Sanat & Beceri ve Oyun Atölyeleri:
Zeytin Dalı Projesinde travmatik yaşantıların bahsedilen olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla sanat & beceri atölyelerinden ve oyunlardan faydalanılıyor.
Sosyal Hizmet Desteği:
Zeytin Dalı Psikososyal Destek Projesi sosyal hizmet desteği kapsamında sağlık problemleri olan çocuk ve kadınların tercüman eşliğinde doktora gitmeleri ve tedavi almaları sağlanıyor.
Kültür & Sanat ve Eğlence Aktiviteleri:
Proje kapsamında sığınmacı çocuk ve kadınlarla çeşitli kültür sanat aktiviteleri düzenleniyor, psikososyal destek projelerinin özellikle çocuklar üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekmek amacıyla organizasyonlar yapılıyor.

Başlık metninizi buraya ekleyin